• 15 éves a Madrass

    15 éves a Madrass

  • 10.

    10.

  • 9.

    9.

  • 8.

    8.

  • 7.

    7.

  • 6.

    6.

  • 4.

    4.

  • 1.

    1.

  • 2.

    2.

  • 3.

    3.

2022. március 5. Koncert és Jótékonysági est a Rockmúzeumban

2022.04.09.

2022. március 5. Koncert és Jótékonysági est a Rockmúzeumban

2022. március 5. Koncert és jótékonysági est a Rockmúzeumban
Részt vettünk a március 5-én, 19 órától kezdődő verses-zenés jótékonysági rendezvényen a Magyar Rockhírességek Csarnokában (Budapest XIII. kerület, Kárpát utca 23.), melyet Gulya István barátunk támogatására szerveztünk A koncertek szüneteiben István versei hangzottak el.

Fotó: Szepesi NikolettRészt vettünk a március 5-én, 19 órától kezdődő verses-zenés jótékonysági rendezvényen a Magyar Rockhírességek Csarnokában (Budapest XIII. kerület, Kárpát utca 23.), melyet Gulya István barátunk támogatására szerveztünk A koncertek szüneteiben István versei hangzottak el.

Fellépő zenészek Babos Fehér Nóra, Derzsi Réka, Dombó Szabolcs, Fenes Tibor, Gyurmánczi Attila, Haraszti Mátyás, Horváth Attila, Hricsovinyi István, Hricsovinyi Tamás, Kis Dávid, Nagy Péter, Puskás Tibor, Szögi Szabolcs, Temesvári Bence, Töller András voltak.

Köszönet a koncertért! Örültünk, ha eljöttél vagy belenéztél az online közvetítésbe! A helyszínen nagyon felemelő pillanatokat éltünk át! Örülünk, hogy segíthettük Gulyus felépülését! És persze élmény volt újra koncertezni kicsit!

Külön nagy hála Horváth Atinak és a Rockmúzeumnak a helyszínért, Hricsovinyi Istvánnak és Varga Matyinak a hangosításért, Szepesi Nikinek és Temesvári Bencének a büféért, Perge Emesének a beléptetésért, a közreműködő összes zenésznek és Nektek! És persze élmény volt újra koncertezni kicsit!

 

Gulya István levele a koncert után

„Esetlen és kusza a világ. Ahogy Woody Allen írja: „…az élet dolgait két részre osztom: rettenetesre és nyomorúságosra” (Annie Hall).

Azonban.

Ihletett, szeretetteli, csodás pillanatok vannak benne.

Az első perctől öröm és őszinte meghatódottság volt a részem, amikor kiderült, hogy jótékonysági koncertet szerveznek a barátaim, hogy így segítsék a felépülésem.

A március 5-i verses-zenés jótékonysági rendezvényünkhöz a Magyar Rockhírességek Csarnokában (Budapest XIII. kerület, Kárpát utca 23.) A Kert, a Blue Motel, a Madrass és a Nulladik Változat együttes csatlakozott, a szünetekben versek hangzottak el, Takács István és jó magam tolmácsolásában. Fellépett zenészek: Babos Fehér Nóra, Derzsi Réka, Dombó Szabolcs, Fenes Tibor, Gyurmánczi Attila, Haraszti Mátyás, Horváth Attila, Hricsovinyi István, Hricsovinyi Tamás, Kis Dávid, Kövi Lóránt, Nagy Péter, Puskás Tibor, Szögi Szabolcs, Temesvári Bence, Töller András.

Az est ötletgazdája és főszervezője Hricsovinyi Tamás volt. Hricsó, nagyon köszönöm!

A Rockmúzeum helyszínét Horváth Attilának köszönhetjük. A hangosítást Varga Mátyás biztosította, a büféről Szepesi Nikolett és Temesvári Bence gondoskodott. A belépetésben és szervezésben közreműködött: Rásiné Perge Emese.

Szeptember 27-én összeomlott az életem. Az egyik pillanatra és másikra lesújtott az agyvérzés. Elveszítettem a kontaktust a világgal, nem kommunikáltam, se szóban, se írásban, se fizikailag. Bár a tudatomnál maradtam, olyan volt, mintha saját elmémbe és testembe lettem volna zárva. Azt gondolom, ez a pokol. (És hát meg milyen az agy – ugyan nem tudtam se a nevem, se a lakcímem, gördülékenyen és fantáziadúsan káromkodtam…)

Akkor az életemet nekik köszönhetem: az napra taxival érkezett Ludman Juditnak (aki épp neurológiai kontrollra vitt volna) és múzsámnak, Almidriel Juditnak, aki őrangyalként értesítette a mentőket. Örök hála!

Az első sokk után a hosszú és nehéz (lesz) a felépülés. Szerencsém volt, elsőképpen viszonylag hamar visszatért az íráskészségem – egy mindenféle szövegalkotásból élő, azt szenvedéllyel űző embernek ez lényeges szempont –, a beszédem sok gyakorlásnak köszönhetően jól alakul. Barátaimmal, László Zoltánnal (boldog névnapot!), Ócsai Gáborral és Takács Istvánnal állandó, napi beszélgetéseinkkel „edzünk” a jó eredményekért. Nagyon sokat köszönhetek a beszédterapeutáknak, a részemről – egyelőre – online csoportos foglalkozásoknak, Fekete Zsófiának és a Hangadó Énekegyüttesnek, illetve a Afázia Egyesületnek, Nagy Kittinek.

A mozgáskondícióm terén Banka Alexandra gyógytornász türelmes és szakértő munkájának köszönhetem a javulást.

A több mint 50 résztvevőnek és a több mint 20 támogatói jegy adományozójának hálásan köszönöm nagylelkűségüket! A rehabilitációm teljes időtartamára biztosították a fedezetet.

Igazság szerint az elérzékenyüléstől még mindig nem térek magamhoz. (Mennyire ez a „sokk”, mint a trauma volt!) Szívem szerint mindenkivel egyesével kezet ráznék. Nagyszerű emberek vagytok!

KÖSZÖNÖM”

vissza

Kapcsolat

Tel: +36-303319087
E-mail: madrassband@gmail.com