• 15 éves a Madrass

    15 éves a Madrass

  • 10.

    10.

  • 9.

    9.

  • 8.

    8.

  • 7.

    7.

  • 6.

    6.

  • 4.

    4.

  • 1.

    1.

  • 2.

    2.

  • 3.

    3.

Elkészült új videoklippünk a Mosolygós

2017.11.02.

Madrass - Mosolygós című dalának video premierje - Hogy ne feledd a nyarat

2017. szeptember 29-én került fel a Madrass zenekar Mosolygós című dalának videopremierje a Youtube csatornára. A kép- és hangfelvétel 2017. január végén készült élőben, azaz gyakorlatilag koncert körülmények között. Ennek hivatalos Youtube premierjére került sor múlt pénteken.

A forgatás helyszíne a RAM Colosseumban található Magyar Rockhírességek Csarnokában (Rockmúzeum) volt, amely főként a legendás magyar beat korszaknak állít emléket kiállításával. Számos különleges hangszer, erősítő és fellépő ruha között zenéltek a zenekar tagjai.

A zenekar tagjai a forgatás során kör alakban helyezkedtek el. Dombó Szabolcs, a dobok mögött, majd az óra járásával ellenkezőleg Horváth Attila gitározott, Tmesvári Bence hegedült, Fehér Nóri énekelt, Haraszti Mátyás énekelt és gitározott, illetve Hricsovinyi Tamás bassszusgitározott. Horváth Péter a kamerával a kör belső és külső gyűrűjében is mozgott, a két fix kamera pedig a dob mögött, illetve Bence magasságban vette a történéséket. A hangmérnökök. Vesztegrom Laura és Hidasi Barnabás a 2 monstre Marshall hangfal mögött lapult a keverőpultnál. A zene felvételére együtt zenélve került sor, utólagos módosításra csak a hangsávok áthallásának megszüntetése miatt volt szükség

A Mosolygós című dal eredetileg a 2014-es Hulljatok levelek EP egyik dala volt. Az akkori verzióhoz képest kétség kívül a leglátványosabb változás, hogy egy szőke hölgy (Angyal Dorka) helyett egy barna hajú hölgy (Nóri) énekli a dalt, de emellett persze más fontos változások is történtek. Kicsit gyorsabb, "táncolósabb" lett a tempó, az elektromos gitár mellett akusztikus gitár is helyett kapott a kíséretben, Nóri énekét pedig Matyi és Bence vokálja erősíti. Bence hegedűszólója pedig talán az eredetinél is vidámabbra sikerült.

A Mosolygós hangulatilag a késő nyár - kora ősz dala. Nincs már olyan tikkasztó meleg, de az őszi zúzmarák sem érkeztek meg. Ilyenkor szeretünk heverni kedvesünk társaságában a vízparton, a felhőket és a tovavonuló madárseregeket lesve és a földi világ bajait pár órára elfeledve. "A fényhez tartozom, míg hozzád bújhatok/Amíg a Föld pörög, virágba öltözöm"


Néhány érdekesség:


Nóri mögött egy csomó oldies rádiót és képcsöves tévét látni. Ezek közt egy történelmi személy rádiója "lapul" a többi között, mégpedig Rákosi Mátyás hordozható csöves úti rádiója, mely típusból csak néhány példány maradt fenn a világon.

A Rockmúzeumban számtalan különleges, a magyar beat- és rockzenekarokban használt erősítő is hangszer is látható, de különleges hangszerekből a zenekar tagjainál is akadt néhány példány.

Horváth Attila gitáros kezében egy Tokai NLS80PR Love Rock Paisley speciális színű/mintájú hangszer szól, melyből összesen 20 db SG és Les Paul készült mindössze a világon. Attila mellett pedig egy egyedi, úgynevezett szitár-gitár figelyhető meg (melyet egy másik dalban használtunk). A szitár-gitárt 2009-ben készítette Attila saját kezűleg Csambalik Tivadar hangszerésszel közösen. A hangszer egy elektromos gitár és egy szitár különös házassága, melynek külünleges szitárszerű hangját a hangszedők, a gitár speciális húrlábja és a hangszedők biztosítják.

Temesvári Bence hegedűje is figyelemre méltó hangszer. Bár Bence édesapja is kiváló hangszerkészítő, ezt a a hegedűt a keresztapja Burghardt Géza, elismert kanadai gitárkészítő, Vancouverben él és dolgozik, készítette 2002-ben. Bence a 18. Születésnapomra kapta ajándékba. A hegedűt egy különleges sarok nélküli Stradivari inspirálta, az un. “Ex Braga”, melyet gitár hegdűnek vagy Chanot-Chardonnak is neveznek. Ilyen hangszeren játszott többek kozott Joshua Bell - világhírű hegedűs is. A hangszernek mai szemmel érdekes, letisztult formája van. Ennek oka, hogy egy nagyon korai, 1718-as Stradivari modell. Annyira korai barokk, hogy formája meg nem különült el a gitár hangszerek családjától, valamint nincs meg rajta a barokkra jellemző díszítettség, ami a hegedű “sarkaiban” nyilvánult meg legjellegzetesebben, de ezen meg nincs rajta.

https://www.youtube.com/watch?v=6LhGY6x9mBE

vissza

Kapcsolat

Tel: +36-303319087
E-mail: madrassband@gmail.com